Jyrsijän tarvikkeet

Vaikka jyrsijät ovat pieniä, on niiden hoitoon kiinnitettävä suurta huomiota. Jyrsijät poikkeavat suuresti toisistaan lajikkeen mukaan, lisäksi jokainen lemmikki on tietysti aina oma yksilönsä. Animatzoo.fi:stä saat tilattua kullekin jyrsijälajikkeelle ominaista ruokaa nopeasti ja helposti.

Samaan tilaukseen lisäät vaivatta muutkin jyrsijän tarvikkeet. Tutustu verkkokauppamme valikoimiin!

Jyrsijän tarvikkeet halvalla netistä

Jyrsijät ovat lemmikkeinä veikeitä ja herkkiä. Niiden ravinnon tulee vastata tarkasti jyrsijöille ominaista ruokaa, muuten eläin saattaa sairastua ja jopa menehtyä. Animatzoolta saat lemmikillesi sopivaa ravintoa ja selkeän ohjeistuksen.

Kivijalkakaupoissa on hauskaa pistäytyä, mutta useimmiten verkkokauppa on asiakkaalle kätevämpi. Näin ostokset voi tehdä mistä vaan, mihin aikaan tahansa. Nettikauppojen ansiosta myös hintavertailu on nykypäivänä helppoa, ja se kannattaa.

Hinnat voivat vaihdella suurestikin. Animatzoo.fi-verkkokaupassamme on aina edulliset hinnat sekä selkeät tuotekuvaukset ostoskokemuksesi helpottamiseksi. Suuremmatkin tilaukset, kuten jyrsijän häkki, toimitetaan helposti käsiteltävässä paketissa.

Millainen jyrsijä sinulla on?

Jyrsijä -nimikkeen alle niputetaan monta eri lajia, joiden ruokailu- ja elintavat voivat poiketa suurestikin toisistaan. Jyrsijöiden laajaan joukkoon mahtuu muun muassa päivä- ja yöeläjiä, sekä kasvis- ja sekasyöjiä. Myös jyrsijöiden koissa on suuria eroja.

Jyrsijöiden ruokailutottumukset eroavat suuresti toisistaan lajin mukaan. Esimerkiksi ruohikkoisten alueiden kasvinsyöjät kani, marsu ja mongoliangerbiili syövät vain osittain samaa ravintoa kuin kuivien alueiden kasvinsyöjät chinchilla ja degu. Eläinperäistä ruokaa menussaan suosivat rotta, hiiri, syyrianhamsteri, kääpiöhamsterit ja siperianmaaorava.

Animatzoolla myytävä jyrsijän ruoka luo pienen lemmikkisi ruokavaliolle hyvän perustan. Moni jyrsijälajike popsii mielellään lisäksi tuoreravintoa.

Mitä jyrsijät tarvitsevat?

Jyrsijän elämä koostuu yksinkertaisista elementeistä: levosta, ruokailusta ja liikunnasta. Lajikkeesta riippuen lemmikilläsi voi olla myös sosiaalisia tarpeita. Näiden peruselementtien toteuttaminen lemmikkiäsi tyydyttävällä tavalla saattaa olla aikamoista hienosäätöä, sillä jyrsijät ovat herkkiä eläimiä, joiden terveys ja hyvinvointi järkkyy helposti etenkin vääränlaisen ravinnon seurauksena.

Jyrsijän tärkein tarvike on häkki, sillä siellä se nukkuu, syö ja asioi. Perussääntönä häkin valinnassa on hyvä pitää, että mitä isompi jyrsijä, sitä isompi häkki. Lemmikki viettää siellä paljon aikaa, vaikka se pääsisikin päivittäin irralleen jaloittelemaan. Jyrsijän häkki on pidettävä puhtaana ja siellä on oltava aina vettä tarjolla. Tähän annosteleva pullo on omiaan. Myös jonkinlainen oma pesäkolo on paikallaan, jotta eläin saa halutessaan olla rauhassa.

Häkin pohjalle tulee laittaa kuiviketta, joka paitsi sitoo hajuja, myös pehmustaa. Kuivike voi inspiroida jyrsijää myös esimerkiksi aarteiden piilotukseen.

Jyrsijät sekä kanit tarvitsevat paljon liikuntaa. Pienemmille jyrsijöille on hyvä asentaa häkkiin juoksupyörä. Häkkilemmikkiä on hyvä päästää mahdollisuuksien mukaan myös jaloittelemaan päivittäin, ja kaneja ja marsuja voi ulkoiluttaa valjaissa kesäaikaan.

Animatzoo.fi-verkkokaupasta löydät niin juoksupyörät, valjaat kuin muutkin jyrsijän tarvikkeet.

Jyrsijä lemmikkinä

Jyrsijän aineenvaihdunta on nopeaa, minkä vuoksi väärän ravinnon aiheuttamat ongelmat näkyvät nopeasti. Omistajan tuleekin tarkkailla lemmikkiään säännöllisesti, jotta sairastuminen havaitaan ajoissa. Kullakin jyrsijälajilla on sille tyypillisiä sairauksia, joihin on yleensä helpot parannuskeinot. Jos lemmikki vaikuttaa huonovointiselta, kannattaa eläinlääkäriin olla heti yhteydessä.

Jyrsijöiden ja kanien keskuudessa hampaiden kasvaminen on yleinen ongelma. Lemmikki voidaan joutua nukuttamaan eläinlääkärillä hampaiden lyhentämistä varten. Siksi jyrsijän ravintoon kuuluu ehdottomasti kova purtava, jolloin hampaat pysyvät lyhyinä luonnollisesti. Hyvällä hoidolla jyrsijä elää pitkään, kanit jopa yli kymmenen vuotta.

Jyrsijä lemmikkinä vaatii huomiota ja huolenpitoa siinä missä isompikin eläin. Jyrsijöiden elintavoissa on suuriakin eroja, joten ennen kuin hankit sellaisen lemmikiksi, ota selvää, millainen juuri haikailemasi laji todellisuudessa on. Älä valitse lemmikkiä söpön ulkonäön perusteella, vaan perehdy siihen, mitä kyseinen eläin hoitajaltaan vaatii.

Vinkkejä tarvikkeiden hankintaan

Kun ostat jyrsijällesi tarvikkeita, muista siis tarkistaa, mille lajille sopii mikäkin ruoka sekä millaista aktiviteettia jyrsijä elämäänsä kaipaa. Esimerkiksi rotalle kannattaa hankkia umpinainen juoksupyörä, jotta sen häntä ei jää juostessa ritilöiden väliin. Jyrsijän ruoka tulee valita lajisuosituksia noudattaen, eikä siihen liittyvissä hankinnoissa akannata pihistellä.

Ravinnon lisäksi aktiviteettia jyrsijälle tarjoavat suositut syötävät pesämökit, joista on moneksi. Tällaisen mökkiprojektin seuraaminen viihdyttää myös lemmikin omistajaa.

Animatzoosta löydät tarvikkeet kaikille jyrsijöille. Selkeä sivustomme antaa runsaasti tietoa kustakin tuotteesta, jotta osaat tehdä oikean ostopäätöksen. Lemmikkien viihtyvyys ja hyvinvointi on kaiken toimintamme ytimessä.

Tervetuloa Animatzoo.fi-verkkokauppaan tutustumaan monipuoliseen valikoimaamme!