Maksuvaihtoehdot

Netin verkkokaupoissa ostokset on mahdollista maksaa monilla eri maksutavoilla. Halusit sitten maksaa ostokset kertamaksulla tai osamaksulla, niin löydät varmasti itsellesi sopivan maksutavan verkkokaupoista.

Suomalainen valitsee maksutavaksi yleensä tutun ja turvallisen maksutavan, jota on käyttänyt aiemminkin. Todellisuudessa lähes kaikki maksutavat ovat tänä päivänä turvallisia ja etenkin erilaiset nettilompakot ja mobiilimaksaminen ovat yleistyneet viime vuosien aikana.

Voit käyttää kaikkia yleisimpiä maksutapoja, kun tilaat eläintarvikkeita netistä sekä kaikissa muissakin ostostarpeissa.

Verkkopankit

Verkkopankkimaksut ovat edelleen suomalaisten yleisin maksutapa nettiostoksissa. Eikä ihme, sillä onhan verkkopankilla maksaminen sekä helppoa että turvallista, kun maksu tulee hyväksyä aina käyttäjän henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla.

Netin verkkokaupoissa voit suorittaa maksuja ainakin Nordean, OP:n, Danske Bankin, S-Pankin ja Aktian verkkopankkien välityksellä. Myös pienemmät pankit, kuten Säästöpankit ja Ålandsbanken löytyvät monen verkkokaupan maksutapavalikoimasta.

Luottokortit

Luottokortilla maksetaan nykyään pelkkien hotelli- ja lentovarausten lisäksi myös usein nettikaupoissa suoritettavia ostoksia. Yleisimmät luottokortit ovat Visa ja Mastercard, jotka löytyvätkin kaikkien verkkokauppojen maksutapoina. Visa ja Mastercard ovat rekisteröityjä pörssiyhtiöitä, joten niillä maksaminen on myös luotettavaa ja ne ovat käyvät maksutapoina lähes kaikkialla maailmassa.

Luottokorttimaksuista saatetaan veloittaa ylimääräistä palvelumaksua, joka kannattaa huomioida aina ennen tilauksen suorittamista.

Osamaksu

Mikäli ostoksen kokonaissumma nousee turhan suureksi, niin voi ostokset aina rahoittaa kätevällä osamaksusopimuksella. Osamaksusopimuksessa tehdään yhä useammin luottosopimus, jossa määritellään osamaksuerät sekä kokonaiskustannukset korkoineen.

Joskus osamaksua edullisempi ja kätevämpi ratkaisu voi olla hakea edullinen laina netin lainapalveluista, jolla voi rahoittaa suuretkin ostokset pitkällä takaisinmaksuajalla.

Postiennakko

Postiennakko on yksi perinteisimmistä maksutavoista verkko-ostoksissa. Vaikka kyseessä on varsin vanhanaikainen tapa maksaa ostokset, niin se on edelleen käytössä kaikissa Postin konttoreissa. Postiennakkoa käyttäessä maksat ostokset hakiessasi paketin Postin konttorista, jonka yhteydessä paketti luovutetaan sinulle allekirjoituksen jälkeen.

Nettilompakot

Nettilompakot ovat nykypäivän maksutapa. Käytännössä nettilompakot toimivat joko maksunvälittäjänä tai nimensä mukaisesti digitaalisena luottokorttina. Voit siirtää nettilompakkoon rahaa pankkitililtäsi ja tehdä maksuja kätevästi lukuisissa eri verkkokaupoissa ympäri maailman.

Suomalaiset ovat digitaalista kansaa, mutta nettilompakoiden käyttö ei ole meillä aivan yhtä yleistä kuin muissa Pohjoismaissa.

Nettilompakolla maksaminen on turvallista, kunhan pidät huolen, että käyttäjätilin salasana on vahva. Kuluttajaliitto on koostanut ohjeistuksen turvallisesta verkkomaksamisesta sivuilleen.

Paypal-maksaminen

Paypal on kansainvälinen maksupalvelu, jossa käyttäjä voi siirtää rahaa kätevästi pelkän sähköpostiosoitteen välityksellä. Paypalia käyttääksesi sinun tulee rekisteröityä sivustolle ja yhdistää käyttäjätiliin luottokorttisi, jonka kautta maksutapahtumat suoritetaan.

Paypal on luottokortti- tai verkkopankkimaksamista kätevämpi maksutapa ja se on myös täysin maksuton. 

Skrill

Skrill on yksi suosituimmista nettilompakkopalveluista, joilla on kymmeniä miljoonia käyttäjiä ympäri maailman. Skrill -palvelussa on mahdollista siirtää rahaa sähköpostiosoitteen välityksellä toiselle käyttäjälle tai esimerkiksi verkkokaupalle.

Skrill -palvelun käyttäminen on maksutonta, mutta rahansiirroista veloitetaan pieni komissio. Lisäksi Skrill tarjoaa käyttäjilleen maksuttoman Prepaid Mastercardin, jossa ei ole lainkaan vuosi- tai muitakaan maksuja. Skrill Mastercard toimii maksutapana kaikkialla, missä normaali Mastercardkin toimii.